10 września 2016

Kopytka z choizo i pieczoną papryką.

Stary mówi, że to hit i musicie spróbować ! 

Jeżeli lubisz / uwielbiasz chorizo, ale z drugiej strony kopytka, to coś dla Ciebie. 

Jest proste. Szybkie. Pyszne. No i z chorizo !! 

Takie połączenie polskości z konkretnym hiszpańskim smakiem.

W dodatku jeśli gdzieś tam uchowały się Wam gotowe kopytka, z zamrażarce czy z wczorajszego obiadu ( możecie z powodzeniem użyć gnocchi że sklepu 😉) stworzycie obiad w kilka minut. 

I to nie byle jaki obiad... 


Składniki:                                                   (2 porcje)  


* kopytka  ( lub gnocchi)  dla dwóch osób,  

* 200 - 250 g miękkiego chorizo,  
* 200 g pieczonej papryki, takiej ze słoika, pokrojona w kostkę, 
* 1 czerwona cebula, średniej wielkości, pokrojona w kostkę, 
* duża garść szpinaku, 
* sól, 



Przygotowanie : 

Rozgrzej  dużą patelnie, wrzuć podzielone na kawałki chorizo.
Po chwili powinien zacząć wytapiać się tłuszcz, dodaj wtedy cebulę, smaż kilka minut, do czasu aż cebula zmięknie. 


Dodaj paprykę, szpinak i kopytka, smaż często mieszając do czas aż kopytka będą gorące.

Przypraw do  smaku solą.

Smacznego! 



3 komentarze:

  1. Obiad idealny! Dobrze, że mamy chorizo w lodówce :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Musze się zgodzić :)
      Daj znać jak wyszło :)

      Usuń
  2. Jest moc na talerzu ! :)

    a u mnie coś orientalnego więc zapraszam na azjatyckie pierożki robione na parze :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!