12 września 2015

Sałatka obiadowa z komosą ryżową lub ryżem.

Sałatka idealna do zabrania do pracy - świetnie smakuje na zimno !
Zdrowa, sycąca i bardzo smaczna :) 


W dodatku robi się bardzo szybko. 

Do sałatki użyłam sosu na bazie awokado i jogurtu naturalnego - przepis znajdziecie tutaj ;) Sprawdzi się też łyżka oliwy czy oliwa z musztardą. 




Składniki :

* 200 g  ugotowanej  komosy  ryżowej lub ryżu, ( u mnie mix ) 
* garść pomidorków koktajlowych, przekrojonych na połówki, 
* garść szpinaku,
* 1/2 papryki ( u mnie czerwona i żółta), pokrojona w kawałki, 
* 120 g  ugotowanej lub grillowanej piersi z kury, pokrojonej w kawałki, 
* 3 łyżki sosu do sałatki z awokado,



Przygotowanie : 


Do miski włóż wszystkie składniki i dokładanie zmieszaj ;) 

3 komentarze:

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!