20 lipca 2014

Pstrąg z rozmarynem z grilla. / Rosemary grilled trout.

Wczoraj  grillowaliśmy i  poza kaszanką z cebulką, kurczakiem i oczywiście kiełbasą na grillu  zagościła ryba. Miała być z cytryną i  rozmarynem, ale cytryna wyszła :P został sam rozmaryn a ryba okazała się pyszna!
Jak zawsze wszystko bardzo proste a przepis jest idealny dla tych, którzy dbają o linię lub po prostu nie lubią kiełbasy ;) 


Yesterday we did grill and next to the black pudding with onions, chicken and sausage of course, we put on the grill fish. I planned to prepare fish with lemon and rosemary, but I forgot to buy a lemon :P so I made it only with rosemary and fish, that was really delicious! 
As always everything is very easy and the recipe is perfect for those who care about the line or just don't like sausage ;)


Składniki :                                              ( 2 porcje ) 

* 2 pstrągi, wypatroszone, 
* 6 gałązek rozmarynu,
* świeżo mielony pieprz,
* sól, 

Ingredients:                                            ( 2 servings )

* 2 trout, gutted, 
* 6 sprigs of rosemary, 
* fresh ground pepper,  
* salt,



Przygotowanie :

Rybę umyj i  osusz za pomocą ręczników papierowych.
Przypraw delikatnie solą i świeżo zmielonym pieprzem, włóż do środka po dwie gałązki i jendą ułóż na wierzchu.
Rybę połóż na średnio rozgrzany grill i piecz po około 5 minut z każdej strony. 


Preparation: 

Wash and dry fish using paper towels. 
Spice gently with salt and freshly ground pepper, put inside two branches of rosemary and the arrange one on top of the fish. 
Place fish on a medium hot grill and cook for about 5 minutes on each side. 





2 komentarze:

  1. To chyba najlepszy sposób na pstrąga :)

    OdpowiedzUsuń
  2. A wiesz, że ja nigdy nie robiłam ryby z grilla? Zawsze tylko kiełbasa, a potem leżenie z piwkiem na hamaku. Muszę spróbować z rybą.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!