7 marca 2014

Pieczona ryba z czosnkiem. / Baked garlic fish .


Kolejna propozycja dla fanów ryby ! Dziś prosto jak tylko się da :)
Pieczone filety rybne ( użyj swojej  ulubionej )z czosnkiem i natką pietruszki !
Smaczne i  bardzo  szybkie w przygotowaniu !! 



Another suggestion for fish fans! Today simple as possible :) 
Baked fish fillets (use your favorite) with garlic and parsley! 
Tasty and very quick to prepare!!



Składniki :

* 2 filety ulubionej ryby,
* 2 duże ząbki czosnku, posiekane,
* 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
* sól, pieprz,

Ingredients: 

* 2 favorite fish fillets,  
* 2 large cloves garlic, chopped, 
* 2 tbsp chopped parsley, 
* salt, pepper, 



Przygotowanie :

Filety umyj i osusz za pomocą ręczników papierowych.
Ułóż na dużym kawałku papieru do pieczenia lub foli aluminiowej, każdy kawałek posyp czosnkiem, natką pietruszki i przypraw solą i pieprzem.
Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekaj przez 15-20 minut ( w zależności od grubości filetów).

Podawaj od razu.

Preparation: 

Fillets wash and dry using paper towels. 
Place on large piece of baking paper or aluminum foil, each fillet sprinkle with garlic, parsley and season with salt and pepper. 
Put into preheated to 180 degrees oven and bake for 15-20 minutes (depending on thickness of fillets). 


Serve immediately.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!