17 listopada 2013

Polędwiczki ze szpinakiem.

Szybki i bardzo smaczny obiad.
Polędwiczki wieprzowe w sosie ze szpinakiem. W najprostszym sosie ;)







Składniki : 

* 1/2 polędwicy wieprzowej ( około 300 g ), 
* sól, pieprz, 
* 2 łyżki oliwy, 
* bulion, 
* 1 cebula, 
* 2 garście szpinaku, 
* 2 łyżki śmietany, 

Przygotowanie : 

Polędwice pokrój w centymetrowe plastry, lekko rozgnieć dłonią. 
Przypraw solą i pieprzem. 
Na patelni rozgrzej oliwę, podsmaż polędwiczki z obu stron na rumiano, przełóż do  garnka i zalej  bulionem tak aby  mięso  było zakryte.
Na tej  samej  patelni zeszklij cebulę i dodaj ją do  mięsa. 

Sos duś pod przykryciem około 30  minut ( do  czasu aż mięso  będzie miękkie ), 5 minut przed końcem dodaj grubo pokrojony szpinak. 
Na koniec dodaj śmietanę.

Podawaj tak jak lubisz :P 

U  mnie z kaszą i  sałatą ze śmietaną ;)



5 komentarzy:

  1. smacznie wyglądają, świetne na imprezę:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Hej :)

    Macie może jakiś pomysł na wigilijne danie? I chcielibyście podzielić się z innymi?
    Zapraszam do publikowania linków do potraw (oczywiście przekierowujących na waszą stronkę) na fanpagu fb: "Dania które muszą znaleźć się na Wigilijnym stole"

    https://www.facebook.com/daniaktoremuszaznalezcsienawigilijnymstole

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam polędwiczki i szpinak, świetne połączenie ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  4. Takie polędwiczki musza smakować pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. bardzo fajne te polędwiczki.szpinak samo zdrowie:)wspaniała biesiada!na pewno skorzystam z pomysłu:)!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!