29 kwietnia 2013

Pierś kurczaka z rozmarynem.

Bardzo soczysta pierś z kurczaka z wyraźną nutą rozmarynu. Pycha po prostu! 
Tak przygotowanego  kurczaka można zjeść na obiad lub ostudzić i dodać do sałatki np. do takiej :)


Składniki : 

* 2 piersi  z kurczaka, 
* 4 gałązki  rozmarynu, 
* sól, pieprz, 
* łyżka oliwy, 

Przygotowanie :

Kurczaka umyj i osusz, delikatnie rozbij aby  miał taką samą grubość na obydwu  końcach.
Poodrywaj "igiełki " rozmarynu  od łodyżek. 
Pierś z obu stron oprósz solą i  świeżo zmielonym pieprzem, dodaj trochę rozmarynu. 
Na patelni ( warto użyć grillowej ) bardzo  dobrze rozgrzej  łyżkę oliwy, połóż piersi  i  smaż około 5 minut  z każdej  strony. 




3 komentarze:

  1. bardzo lubię taką pierś z kurczaka
    i rozmaryn musi być obowiązkowo ! :)

    pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pięknie wygląda ta pierś z gałązkami rozmarynu :)

    OdpowiedzUsuń
  3. mniam :)Aż zgłodniałam :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!