23 marca 2013

Sałatka Cezar.


Składniki : 

* 1 pierś z kurczaka, 
* 1/2 główki  sałaty  lodowej luz innej sałaty, 
* 150 g  pomidorków koktajlowych, 
* 4 kromki  bagietki, 
* 4 łyżki  śmietany, 
* 2 łyżki  majonezu, 
* sól, pieprz, 
* 1/2 łyżeczki pieprzu czosnkowego, 
* przyprawa do  kurczaka, 
* 1/2 łyżeczki suszonej  bazylii, 
* 1/2 łyżeczki  suszonego  oregano, 
* 3 łyżki  oliwy  do  smażenia, 
* 2 ząbki  czosnku, 
* 2 łyżki oliwy  z oliwek, 

Przygotowanie : 

Kromki  bagietki  skrop  delikatnie oliwą, natrzyj  obranym czosnkiem i  włóż do  nagrzanego  do  180  stopni Celsjusza piekarnika na około 10  minut ( w między  czasie przekręć na drugą stronę), do  czasu  aż będą rumiane. Wyjmij  z piekarnia, odstaw do  ostygnięcia a następnie pokrój  ostrym nożem na małe grzanki.
Kurczaka podziel na nieduże kawałki, przypraw przyprawą do  kurczaka i  smaż na brązowo na oliwie.
W szklance zmieszaj śmietanę, majonez, bazylię, oregano, pieprz czosnkowy dopraw do  smaku  solą i  pieprzem.
Sałatę porwij  na kawałki, pomidorki przepołów, dodaj przygotowane wcześniej  grzanki  i  ostudzonego  kurczaka.
Wszystko  zalej  sosem i  dobrze  wymieszaj. 






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!