28 grudnia 2012

Pieczone ziemniaczki.

Pyszne pieczone ziemniaczki z czosnkową nutą idealne jako dodatek  do  obiadu. 

 Składniki :

 * 6-8 ziemniaków, 
 * 4 łyżki oliwy, 
 * 3 ząbki czosnku, 
* 1 łyżka natki pietruszki, 

 Przygotowanie : 

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić na kawałki. 
W brytfance do pieczenia zmieszać oliwę, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną natkę pietruszki dodać ziemniaki i dobrze wymieszać. 
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 30 - 40 minut ( do czasu aż ziemniaki będą miękkie) co jakiś czas przewracając. 
Podawać na gorąco lekko posolone. 

 Smacznego !




3 komentarze:

  1. uwielbiam je jeść osobno, z jakimś sosem jako samodzielny posilek :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Czosnkowy sos bedzie pasowal... mmm...

      Usuń

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!