27 lipca 2012

Kuczak w kremowym sosie.

Jak wykorzystać mięso  z rosołu ??
Proste rozwiązanie ! 



Składniki :                                       (4 porcje)

* 400 - 500 g ugotowanego  mięsa z kurczaka, 
* 200 g  groszku  zielonego, 
* 4 łyżki  śmietany, 
* 1/2 szklanki rosołu, 
* sól, pieprz
* 1 łyżka koperku, 
* 1 łyżka oliwy, 

Przygotowanie : 

Szklankę rosołu  zagotować, dodać groszek, gotować do  czasu  aż będzie miękki.
Odlać kilka łyżek rosołu i  wymieszać ze śmietaną i koperkiem, dodać do  groszku. 
Zdjąć mięso  z kości , podzielić na kawałki, podsmażyć na patelni. 
Kurczaka zalać sosem, zagotować. Doprawić solą i  pieprzem, w razie potrzeby  zagęścić łyżka mąki.
Podawać z ryżem lub makaronem. 



1 komentarz:

  1. mmm... wygląda smakowicie, delikatnie i kusząco :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!