9 marca 2012

Roladki z indyka.

Składniki :                                           ( 2 porcie )

* 1 duża pierś indycza ( można użyć 2 z kurczaka ), 
* około 50  g pesto z puszonych  pomidorów, 
* 1/2 czerwonej  cebuli, 
* sól, pieprz, bazylia, 
* bułka tarta, 
* oliwa do  smażenia, 

Przygotowanie :

Pierś z indyka przekrajmy  wzdłuż na dwie części. Każda część rozbijamy  na różnej  grubości kotlety, solimy, pieprzymy  i  posypujemy  bazylią. Smarujemy  dokładnie pesto, cebulę obieramy, kroimy  na pół i  w plasterki. układamy  cebulę i  zawijamy ścisło. Wszystko spinamy  wykałaczkami i  obsypujemy grubą bułką tartą. Smażymy  na wolnym ogniu w dość głębokim oleju.




Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!